Stowarzyszenie Aktywnie, Bezpiecznie, Ciekawie – ABC

Jesteśmy znajomymi.  Jest wśród nas geograf zajmujący się turystyką, specjalista w dziedzinie reklamy i marketingu, studentka AWF’u, farmaceuta, prawnik, inżynier-konstruktor, inżynier zarządzania produkcją, absolwent SGH, i uczeń liceum.  Każde z nas jest z innej „bajki”, ale połączyła nas chęć wspólnego działania, na rzecz lokalnych społeczności.  Chcemy organizować spotkania, podczas których poprzez zabawę, sport i ciekawe zajęcia przekażemy wiedzę, która w naszej ocenie jest ważna i pożyteczna.  Wiedzę dotyczącą szeroko rozumianego bezpieczeństwa, wiedzę nt. zdrowego stylu życia oraz umiejętność cieszenia się i korzystania z tego co mamy pod nosem – rzeki, lasu, pola i infrastruktury lokalnej.  Jest jeszcze jedna cecha, która jest dla nas wspólna: lubimy ludzi, lubimy się z nimi spotykać, i lubimy dla nich być.

Bogusia - lubi podróże, małe i duże. Ciągle ładuje baterie przemieszczając się między biurkiem, kuchnią, a ogródkiem. Lubi spontaniczne działania, a jednocześnie wszystko ma zaplanowane hen na przód.

Agatakocha ludzi, transformers i oceany. Dla niej nie ma rzeczy niemożliwych. Kobieta mocno stąpająca po ziemi, choć czasami robi to kilka centymetrów powyżej. Ma wielką potrzebę działania, organizacji i przygód.

Majka – dziewczyna o wielu pasjach i umiejętnościach.  Mówi o sporcie, żyje sportem, propaguje sport – jest Wice-Mistrzynią Snowboardcross’u Juniorów w Polsce.

Maciek - zapalony miłośnik narciarskich szusów, zagorzały praktyk z mocną podstawą teorii w zakresie ratownictwa drogowego i akcji reanimacji zabytkowych pojazdów, który bez spotkań z ludźmi i współorganizacji akcji wszelakich żyć nie potrafi.

Marek – kajaki, góry, basen, rowery, motocykle – ciężko jest się z nim nudzić – no i kawę robi świetną

Rafał – lubi ludzi, pływanie, granie, jeżdżenie – jak sam mówi: nieważne gdzie – ważne z KIM.

Maciek - żeglarstwo to jego pasja. A przy okazji jak tylko można coś zorganizować to raz dwa i ogarnięte.

Mikołaj - K1, kravmaga to trenuje od przedszkola, ale inne aktywności zarówno te letnie jak i zimowe również nie są mu obce. Ponadto motoryzacja to prawdziwa jego pasja. Oto cały on.

Marta – ma moc znikania za obiektywem – wszyscy ją widzą, ale udają, że jej nie ma.